Info om Glabete

Nyhetsinfo hösten 2017

Glabete utgår som varumärke och ersätts

Design4Bath har beslutat att avsluta Glabete som varumärke på den Skandinaviska marknaden. Det program med limprodukter som har haft detta varumärke har ersatts med nya, förbättrade produkter, allt samlat under ”Design4Bath – Borrfritt”. Vi har under en längre tid eftersträvat att utveckla sortimentet och har nu landat i ett fint och bredare program.

De produkter som berörs och ersätts är endast limsortimentet från Glabete, ej lim- och montagebrickor och övriga delar, som redan sedan tidigare tillverkas av Design4Bath. Namnet glabete, i de fall de ingått i produktnamnet, har tagits bort av förekommen anledning. RSK-databasen (VVS-branschens artikeldatabas) är uppdaterad med korrekt information på respektive artikel och artikelnummerna är oförändrade.

Nya limprodukter

i.GLUESYSTEMS, vår nya innovativa leverantör/producent ifrån Tyskland, har ett bredare sortiment med fyra huvudgrupper av lim med olika unika egenskaper. Dessa limmer är förpackade både i patron för proffs och i samarbete med Design4Bath också i två varianter till konsument.  Med ett utökat Proffsprogram breddar vi vårt område inom Bygg, Fastighet med entreprenadgrupper såsom snickare, golvläggare, plattsättare, fastighetsförvaltare m.fl. med unika montagelimmer.

Kort om de nya limprodukterna:

Samtliga limmer är hybridlimmer med olika unika egenskaper. Lika tidigare kvarstår kännetecken såsom flexibilitet, möjlighet till att demontera osv. Samtliga limprodukter följer REACH-förordningen, har en god åldersbeständighet, UV-beständighet och kan övermålas* (*för mer detaljer se våra tekniska datablad). Säkerhetsdatablad, tekniska datablad, byggvarudeklarationer etc. hittar ni under respektive produkt på hemsidan.

i.UNIVERSAL Limmet med hög hållfasthetsstyrka! Finns både i 310ml patron och som en ny, smart patron där limpistol inte behöver att användas (i.UNIVERSAL +). Detta är vårt starkaste lim i vårt produktprogram. Rekommenderas att användas till produkter som kräver högst styrka i förbandet, såsom duschväggar, blandarfästen m.m. etc. Går att foga med också.

 

 

i.POWER – Limmet med direkt monteringshugg! Perfekt till badrumstillbehör, golvlister och annat som du vill direktmontera. Rekommenderas till bl.a. duschset, badrumstillbehör, golvlister etc. Går alldeles utmärkt att foga med också. Finns i 310ml patron samt i en konsumentutgåva under namnet POWER.mini. POWER.mini är också vårt nya lim som medföljer i våra hyllprodukter som monteras smart utan håltagning.

 

 

i.CRYSTAL – Limmet som är helt transparent! Perfekt till limning mot glas och speglar eller fastsättning och fogning av WC. Tack vare sin klarhet så lämpar det sig till områden där man kan få en synlig limfog. Finns både i 310ml patron och som en ny, smart patron där limpistol inte behöver att användas (i.CRYSTAL +).

 

 

SMART.MIX (i.COMPOSITE) – Smart limkit inkl. rengöringskit & fixeringsstöd i konsumentförpackning. Perfekt för montering i badrummet! Snabbt (fullt härdat på 4h) och starkt. Helt enkelt limmet att använda sig utav när man har bråttom. Levereras komplett med rengöringskit och fixeringsstöd.

 

 

 

Kontakta oss gärna om ni har några frågor. Vi står till ert förfogande för vidare hjälp!

Mvh,

Team Design4Bath